Tarih: 2010-02-27, 20:24:11 Mesaj konusu: PHP Nuke Mail Sorunu ÇÖZÜMÜ!!!
Merhaba arkadaşlar,
Bilindiği gibi bazı hosting firmaları güvenlik nedeniyle send_mail fonksiyonunu kapatıyorlar. Böylece PHP Nuke sitelerimizde mail gönderme sorunu yaşıyoruz. [yaşıyorduk]. Bende bu kişilerden birisiydim. Sonunda aradım taradım buldum. Ve bu sorunu yaşayanlara katkım olacağını düşünerek bu başlığı açtım.
Ben kendi sitemde denedim ve çalıştırdım. denemek isterseniz http://www.otomarina.com/web/modules.php?name=Recommend_Us
Not1: Anlatacağım sistemde, send_mail, qmail, smtp, pop3, smtp-pop3 ve orjinal mail sistemi mevcuttur.
Not2: bul ve değiştir şeklindeki kodları sayfanın yapısıyla birebir olmasını sağlayınız. (if etiketleri aynı hizada, { etiketleri aynı hizada, mail ve phpnukemail kodları aynı hizada olcak şekilde)yoksa çalışmayabilir. Bir kaçkez bu sorunu yaşadım. ben anlatırken hizalamayı yaparak kodları yerleştireceğim ama bazen değişebiliyor.
Not3: Eğer formlarda html yi etkinleştirmek isterseniz phpnukemail( ile başlayan kodun içersine $encode=1 ekleyiniz.
Yani yapacağımız şey özetlersek şu: Mail formlarını smtp ile gönderilmesini sağlamak.
Adım 1: Dosyayı buradan indiriniz. http://www.otomarina.com/web/Dosyalar/web/PhpNukeMailer_200.rar
Adım 2: * Rar dosyasını açınız ve dosyaları aynı şekilde sunucunuza gönderiniz.
* pnm_setup.php dosyanızı adresinizde çağırınız. yani: www.siteniz.com/pnm_setup.php
* First time install'i seçerek sql tablolarınızı oluşturunuz. Sonrasında pnm_setup.php dosyasını sunucunuzdan siliniz.
* Anadizininizde bulunan language klasörü içindeki dil dosyanıza, indirdiğiniz dosya içersinde language/lang-turkish.txt dosyanında bulunan dil kodlarını ekleyiniz.
* Ana dizinde bulunan mainfile.php dosyasını wordpad'de açınız. ve;
Bul:
Kod:
?>
Değiştir:
Kod:
if (file_exists(INCLUDE_PATH."includes/phpnukemailer.php")) {
include(INCLUDE_PATH."includes/phpnukemailer.php");
}
?>
Adım 3: Yönetim panelinize giriniz ve PhpnukeMailer ikonuna tıklayınız. Buradaki formu kendinize göre doldurunuz.
Örnek Böyle:
Adım 4: Şimdi gelelim kuru fasülyenin faydalarına :) İşin karışık kısmına
Burada dikkat edilmesi gereken şey "Not2" de bahsettiğim olay gerisi biraz sabır işi.
Ben bir kaç modülün düzenlemesini yapacağım siz sitenizde bulunan modülleri bu örneklere göre düzenleyeceksiniz.
Yapılacak tek şey şu: "mail(" etiketiyle başlayan kodları "phpnukemail(" şeklinde değiştirmek. ve sonrasında else etiketiyle orjinal kodu yerleştirmek. Şimdi ne kadar kolay görünüyor ama bazen bu kodlar değişikliğe uğruyor Nasıl mı Dikkatli bakarsak şöyle:
orjinal recommed_us modülünü kullanıyorsanız kesinlikle o kodlar bulunmakta biraz daha dikkatli bakarsanız görürsünüz. ctrl + f ile mail şeklinde aratın mutlaka çıkacaktır.
nuke 7.6 version kullanıyorum feedback te dedigin degişikligi yaptım ama recomended modulunde o kodlar yok istersen ornek olsun diye editlenmiş birer tane yolla istersen bir bakalım
sagolasın rapidden indirdim bendeki recomended index.php siyle tabiki farklı yine nedense mail yollanamıyor işi bastan özetlersek phpmailler configurasyonunda bir hata yokk sanırım eee peki hata nerde SMTP konfigurasyonunu index.php de yapacakmıyız ?
kardeşim son yazdığını anlamadım açıkcası. smtp yi indexp.php de yapacakmıyız derken ?
mail( ile başlayan kodlarda yaptığın değişiklik phpnukemailer modülünün devreye girmesini sağlıyor. ve bu modülde hangi mail gönderme fonksiyonu seçili ise onun üzerinden göndermektedir.
recommend_us modülünün mail göndermemesi versiyon farklılığından kaynaklanıyor olabilir. bende ki 7.6 ile sende ki farklı. normalde recommend_us modülünün index.php dosyasında mail(... etiketi bulunmaktadır. modülde bir problem olabilir.
hayır bilakis benimkide 7.6 versiyon eger bir mahsuru yoksa senin moduldeki kendine ait duzenledigin bolgelerdeki bilgileri silip buraya sunu yaz veya oraya bunu yazşeklinde yollayabilirsen sevinim aslındada bunu madem basarmısısn bu seklide yollayıp bu konuya zaten YARDIMın var dahada yardımcı olmuş olursun malesef aynı version kullanmamıza ragmen bazı kodları arattıgımızda bulunamıyor nedense
ben 7.9 versiyonu kullanıyorum. ancak elimde 7.6 versiyonunun dosyalarıda var sana gönderdiğim dosya ise 7.6 recommend_us modulünün index.php dosyası idi. Ama değişiklik yapılacak kodlar hiçbir versiyonda farketmiyor hepsinde aynı.
şöyle yapalım. elinde 7.6 versiyonunun orjinal dosyaları bulunuyorsa onda düzenleme yapalım.
Ancak yukarıda ilk mesajımda özellikle belirttiğim bir nokta var.
"Not2: bul ve değiştir şeklindeki kodları sayfanın yapısıyla birebir olmasını sağlayınız. (if etiketleri aynı hizada, { etiketleri aynı hizada, mail ve phpnukemail kodları aynı hizada olcak şekilde)yoksa çalışmayabilir. Bir kaçkez bu sorunu yaşadım. ben anlatırken hizalamayı yaparak kodları yerleştireceğim ama bazen değişebiliyor." kodları değiştirirken bu noktaya dikkat edersen sorun düzelecektir.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız