arkadaşlar php nuke 8 kurmak istiyorum. html dosyasındakiler ftp den yükledim. veri tabanınıda okuttum. config ayarlarınıda yaptım ama aşağıdaki hatayı alıyorum:( yardımcı olursanız sevinirim.
şimdiden tşkler
There seems to be a problem with the MySQL server, sorry for the inconvenience.
Açılımı:
$dbhost = "localhost"; Bu alan MySQL sunucumuzun adresini icermelidir. Hemen hemen butun hosting firmalarinda bu deser localhost olarak tanimlidir. Eser hostingimiz farkli bir adres kullaniyorsa bunu hosting firmaniza sorup Osrenmeniz gerekmektedir.
* $dbuname = "root"; Bu alan MySQL sunucumuza baslanmak icin gerekli olan kullanici adini icermelidir. Eser local serverimizda phpnuke kuruyorsak bu deser sabit kalabilir. Ancak sitemizi bir hosting uzerinde aciyorsak MySQL kullanici adini sizlere verilen kontrol panelinden ya siz tanimliyorsunuz yada size hazir olarak verilen kullanici adini kullaniyorsunuz. Bu konudaki detayli bilgiyi hosting firmanizdan temin edebilirsiniz.
* $dbpass = ""; Bu alana MySQL kullanici adimizla baslantili olan sifreyi yaziyorsunuz.
* $dbname = "nuke"; Bu alana ise nuke.sql dosyamizi yukledisimiz veritabani adini yaziyoruz.
*"$prefix = "nuke"; Bu alan bu konuda yeniyseniz sabit kalmalidir. Herhangi bir desisiklik yapmayiniz.
*$user_prefix = "nuke"; Bu alan yine sabit kalmalidir. Herhangi bir desisiklik yapmayiniz.
*$dbtype = "MySQL"; Bu alanda kullanmis oldusumuz veritabani sunucusunun tipi yazilmalidir. Yine sabit kalacak bir deserdir.
*$sitekey = "SdFk*fa28367-dm56w69.3a2fDS+e9"; Bu alanda yazili olan yaziyi guvenlik nedeniyle istedisiniz gibi desistirin. Yalniz icerisinde " (tirnak isareti) olmasin.
*$gfx_chk = 7; Bu alan icin 0-7 arasi deserler girilebilir. Buraya yazdisiniz deser bazi nuke sitelerinde gOrdusunuz "Security Kod" olayini kontrol etmektedir. 0 yazarsaniz bir security kod gOrulmez. 7 yazarsaniz herkes tarafindan gOrulebilir. Bu deseri desistirerek yada config.php dosyasindan okuyarak ne ise yaradisini gOrebilirsiniz. 7 olarak kalmasi tercih edilir buyuk cosunlukla.
$dbname kismina panelkullaniciismin_nuke olarak yazacaksin sadece nuke yaziyorsan sorun ondan kaynaklaniyor olabilir.
Ornek vermek gerekirse. Benim sitem www.google.com buraya nuke kurdum veritabanimi olusturdum vs vs. Veritabanimin ismi google_nuke oldu. google ismi benim cpanele erisirken kullandigim isim. Config dosyasinada veritabani ismini google_nuke olarak giriyorum.
Yukaridaki ornek CPanel icindi.Eger panelin pleskse veritabani kullanici ismini ve sifreni girmen gerekir.
Ama tum herseyi dogru yazdigindan eminsen localhost yazan kismi 127.0.0.1 olarak degistirmeyi dene birde.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız