Tarih: 2010-07-03, 16:30:34 Mesaj konusu: Temayı Sola Dayayıp, Daraltmak
Merhaba arkadaşlar;
Sitemin temasını daraltmak konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var, kullandığım tema mavişce nin temalarından NextDizayn_05 teması
bu bilgiler ışığında temayı sola yaslayıp (dayayıp) temayı daraltmak istiyorum bunu nasıl hangi değerleri değiştererek yapabilirim tema bölümünde header.html dosyası bulunmamakta.
Tarih: 2010-07-03, 17:56:11 Mesaj konusu: Re: Temayı Sola Dayayıp, Daraltmak
Vizyon :
Merhaba arkadaşlar;
Sitemin temasını daraltmak konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var, kullandığım tema mavişce nin temalarından NextDizayn_05 teması
bu bilgiler ışığında temayı sola yaslayıp (dayayıp) temayı daraltmak istiyorum bunu nasıl hangi değerleri değiştererek yapabilirim tema bölümünde header.html dosyası bulunmamakta.
Bu sordugun soru aslinda o kadar basitki 100 kisiden 99 5 saniyede yapabilir, sana yardim edilmemmesi kimsenin bilmediginden degil ama senin yardim isterken verdigin bilgilerden kaynaklaniyor.
Site adresini ve kullandigin theme yi bildirmis olsaydin sanirim sorununa kensin birisi yardim ederdi...
Neyse:
Tahmin uzeri yaziyorum:
themes/theme adi/header.html varsa eger bunu ac ve icerisinde ilk <tabe yazisini bul.
Bu satir icerisinde varsa bunu bul: align="center"
Bununla degistir align="left", eger boyle birsey yoksada bunu align="left" ekle
themes/theme adi/theme.php icerisinde <body bu satiri bul:
Neden insanlar sorunlara YARDIM çözümleri sunarlarken kendi yorumlarıyla karşıdaki kişiyi biraz da olsun üzücü ve tabiri caiz ise baskı altına sokarlar anlamış değilim. Eğer kişi çözüm sunmak istiyor ise yorumlarında çözüme etki edecek pozitif kelimeler pozitif sözcükler ekleyerek karşısındaki kişiye en iyi verimi sağlaması gerekmez mi ??
Burada ne deniliyor 100 kişiden 99'u 5sn. içersinde.. zaten kişi sorununu çözememişliğin sıkıntısı ve stresi içerisinde sen sen ise böyle bir cümle ile başlayarak daha da ezmeye mi yoksa rencide etmeye mi niyetleniyorsun ve sonrada sanki onca kelimeyi sözcüğü o söylemişcesine neyse diye sözcüğü bağlama gereksimi..
Bunu sevmiyorum işte bu yapılan yapılmak istenen YARDIMı yardımseverliği sevmiyorum ben bir elin yaptığı YARDIMı diğer ile alma götürmeye benziyor bu.
Gelelim sorunumuza; yukarıda da belirttiğim gibi header.html dosyam yok ve böyle bir durumda theme.php'yi kullanmam/düzenlemem gerekiyor ama nasıl ne şekilde !!
themes/theme adi/theme.php icerisinde <body bu satiri bul:
satir icerisinde bul: leftmargin="0" topmargin="0" denilmiş ama burada anlatılmak istenen ne anlayamadım biraz daha açıklayıcı olur ise sevinirim.
alıntı olduğunun farkındayım ve o yazıyı daha önce bende okudum şahsıma yazılmadığı için o yazıya herhangi bir cevap vermedim fakat o alıntıyı senin göndermen sonucunda böyle bir açıklama gereği duydum.
Ayrıca senin ne anladığın benim için çok önemli değil kelimen bile nasıl bir YARDIM etme duygusunda olduğunu belli etmektedir.
Ne diyeyim YARDIM etmek isterken kişiler rencide edilmemesi gerekmekte olduğunu savunuyorum konuyu saptırmak istemiyorum eğer gerçekten YARDIM etmek isteyen kişiler var ise memnuniyetle seve seve söyleyeceklerini uygularım.
teşekkür ediyorum php nuke ile daha güzel şeyler yapılabileceği düşüncesindeyim ama işte .. bu kadarını becerebiliyorum şu anda tam olarak sola dayayıp sağ bölüme reklam alma konusunu düşünüyorum (kayan reklam) fakat bunu nasıl yapacağımı hala bulamadım. umarım birileri yön gösterir.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız